BYGG - FASADER - STENLÄGGNING - MURNING - PUTS - MÅLNING - TRÄDGÅRD

Stenläggning Halmstad

Noggrann stenläggning utförd av yrkesproffs i Halmstad

När du letar efter seriösa stenläggare i Halmstad med lång yrkeserfarenhet som ser till att jobbet blir gjort är RBA-bygg rätt för dig. Vi kan allt som finns att kunna om stenläggning och lite till. Våra stenläggare har alla lång erfarenhet av stenläggning i olika miljöer och vi arbetar endast med väl beprövade tekniker och material.

Stenläggning är en process och vi är med dig hela vägen

Vi hjälper dig mäta ut hur stor yta som ska stenläggas, vilket material som ska användas vid stenläggningen, utförsel av material samt den faktiska stenläggningen.

Det absolut vanligaste är att stenläggningen genomförs i trädgården, men även i carportar, uppfarter, förråd, garage och entréer är också frekvent förekommande. Stenläggning vid uteplatsen och på trappor är andra appliceringsområden som blivit allt vanligare den senaste tiden.

Många väljer att lägga sten i trädgården av den enkla anledningen att det hjälper till att framhäva grönskan, men det fyller även en praktisk funktion som till exempel en gång eller en rabattkant för att skärma av växtligheter.

Hur fungerar processen?

  • Bortforsling av tidigare jord och bärlager. Det första som görs i stenläggnings-processen är att lägga ett bärlager. Med andra ord ett lager hårt packad sand eller finmalet grus som fungerar som dämpyta och avlastningsyta under den stenen.
  • Plattsättning och lutning. Nästa steg i processen är då själva stenläggningen, en viktig sak att ha i åtanke här är lutningen på stenen. Detta är främst för att vid eventuellt skyfall undvika vattensamlingar som på sikt kan leda till fuktskador på annan byggnation i anslutning till stenläggningen. Sedan återstår bara finputsningen med snygg finish i kanter och avslut.
  • Materialet. Den kanske roligaste delen av stenläggningen är valet av material, även här är det såklart ett antal parametrar man bör ha med i åtanke. Om det rör sig om stenläggning på uppfarten eller i carporten kanske en mer slitstark och mer neutral betongsten är att föredra medans om handlar om en stenlagd sällskapsyta i anslutning till trädgården kanske en mer karaktärsrik natursten är mer att föredra.

När du anlitar RBA-bygg för stenläggning i Halmstad får du alltid tydliga offerter och en stenläggning utförd med gediget hantverkskunnande av professionella yrkesmän. Självklart är all vår personal försäkrad under sina uppdrag.

Kontakta oss för mer information

Fasadarbeten - Nybyggnation - Markarbeten

Vi utför alla typer av fasadarbeten oavsett fasadtyp

Reparation - Renovering - Nyproduktion - Tilläggsisolering.
Markarbeten - Nybyggnad - Murning - Rivning


Trädgårdsanläggning

Vi skapar en trädgård åt er med lättskötta grönytor och rabatter.
Vackra stenlagda gångar och uppfarter som gör att ni får tid över till annat än skötsel, och kan njuta av er trädgård istället.

Vi utför allt från planering till färdig trädgård, helt efter era önskemål.

Vi samarbetar med

ROT avdrag

På Skatteverkets sida finns all nödvändig information om ROT-avdrag.

Vi skapar hållbara lösningar - Vi levererar kvalitet, byggande, miljö och etik.